… voor lichte ochtenden

Wist u dat bijna 85% van de zwangere vrouwen in het eerste zwangerschapstrimester voorbijgaande spijsverteringsongemakken ervaren ?

Gelukkig kan Antimetil® ook worden gebruikt door zwangere vrouwen die deze ongemakken zoveel mogelijk willen beperken.
bouton-antimetil-nl

 

Waarom hebben zwangere vrouwen last van spijsverteringsongemakken tijdens het eerste trimester van de zwangerschap?

Tot 85% van de zwangere vrouwen hebben last van spijsverteringsongemakken tijdens het eerste trimester van de zwangerschap.

Zelfs als dit fenomeen al eeuwen bestaat, zijn de mechanismen en echte oorzaken nog wat onduidelijk. Volgens specialisten kunnen verschillende factoren ervoor verantwoordelijk zijn: verscheidene fysiologische veranderingen, een hoger hormoon niveau, een grotere gevoeligheid voor geuren, de stress gelinkt aan de zwangerschap, enz.

De spijsverteringsongemakken worden meestal aangevoeld tussen de 6de en de 12de week van de zwangerschap, alhoewel sommige aanstaande moeders er last van hebben tijdensheel hun zwangerschap. Bij de meeste zwangere vrouwen manifesteren de spijsverteringsongemakken zich vooral ’s morgens, maar ze kunnen ook op alle andere momenten van de dag optreden.

De spijsverteringstoornissen zijn meestal ongevaarlijk voor de moeder en voor haar foetus, maar ze kunnen wel lastig zijn voor de zwangere vrouw. Gelukkig kunnen die kleine ongemakken gemakkelijk verminderd worden door enkelen praktische adviezen te volgen.

Lees onze adviezen om een optimaal spijsverteringsevenwicht terug te vinden

×